0 of 4 Questions completed
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
7. Which sentence below best expresses the essential information in the highlighted sentence in paragraph 1? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
8. Look at the four squares, A , B , C and D , which indicate where the following sentence could be added to the passage. Where would the sentence best fit?
Some societies honor wisdom and old age; others value warriors or youth.
Prestige refers to a person’s social standing—the level of respect that other people are willing to show. A A person with high prestige is honored or esteemed by other people, while a person with low prestige is disrespected or marginalized. B Prestige is a valued resource for people at all levels of a society, and this can be seen among inner–city youth, where to disrespect or “diss” someone has negative consequences. C Exactly what qualities are respected will vary from one society to another. D
9. Which sentence below best expresses the essential information in the highlighted sentence in paragraph 2? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
A. If an occupation has high prestige, then it usually has a high income; college professors, physicians, and lawyers are good examples.
B. Occupational status depends on income, although there is a wide range of income levels in occupations such as college professor.
C. The fact that college professors have high prestige but relatively low incomes is an exception to the rule that prestige and income are related.
D. It is unfair for college professors to have low salaries compared to other high–prestige professions that have high salaries.
10. Look at the four squares, A , B , C and D , which indicate where the following sentence could be added to the passage. Where would the sentence best fit?
In postindustrial societies, prestige is linked to occupational status, although income is also important.
A In the United States,the top–status occupations are the professions—physicians, lawyers, professors, and clergy—requiring many years of education and training. B At the other end of the hierarchy, the lowest prestige is associated with occupations requiring little formal education—for example, bus drivers, sanitation workers, and janitors. Prestige is linked to income, but there are exceptions, such as college professors, who have high prestige but relatively low salaries compared to physicians and lawyers. C Conversely, some low–prestige workers receive high union wages and benefits. D Criminals are often well rewarded with income and respect in their communities, while politicians—many of whom are wealthy—are frequently less respected than occupations such as secretary and bank teller.